2012. január 5.

A sikertelen álláskeresés titkai


A sikertelen álláskeresés nagy körültekintést igénylő összetett tevékenység, de némi gyakorlással bárki figyelemre méltó eredményeket érhet el benne. Ha nehéz megpróbáltatások árán sikerült elveszítened az állásod, akkor fellélegezhetsz – a nehezén túl vagy! Most már csak arra kell koncentrálnod, hogy ez az állapot sokáig fennmaradjon. Ha betartod az alábbi tanácsokat, garantálom, hogy a dolog számodra is gyerekjáték lesz!
         Rögtön az állásvesztés után tegyél úgy, mintha nagyon magad alatt lennél. Átkozd a volt munkahelyed, a főnöködet, a kormányt, a rendszert, stb., elvégre ők tehetnek róla, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Világos, hogy most egy kis pihenésre lesz szükséged, tehát senki nem fogja elvárni tőled, hogy ebben az állapotban munkát keress.
         Nagy ívben kerüld el azokat, akik esetleg álláshoz tudnának juttatni! Ha mégis összefutnál velük, lehetőleg titkold el, hogy munkanélküli vagy, mert még véletlenül kiderül, hogy pont most szereztek tudomást egy üresedésről, ami esetleg megfelelő volna neked.
         A munkahelyi központban ne kérjél semmilyen segítséget. Mondd azt, hogy egyedül is meg tudod oldani a helyzetet. (Egyébként tőlük nem kell tartanod, úgy se tudnak „segíteni” semmit.)
         Rendszeresen látogasd az állásportálokat. Ezeken több ezer állás közt böngészhetsz, ami állandóan ad majd munkát, de eredményre a legritkább esetben vezet. Viszont mindenki láthatja, hogy ezerrel dolgozol az ügyön. Király!!!
         Ne tanulj semmit, mert az gátolja a sikertelenséget. A tanfolyamokat és átképzéseket messziről kerüld el! Mond azt magadnak és a környezetednek, hogy csak rövid ideig leszel munkanélküli, ezért nem éri meg belevágni semmibe. Indok lehet még, hogy túl öreg vagy, esetleg túl fiatal, most fejezted be a sulit vagy az előző tanfolyamot, nincs nyelvérzéked, stb.
         Mindig lehet okot találni, hogy miért ne pályázz meg egy állást. Nincs meg az elvárt képesítésed vagy gyakorlatod, túl fiatal vagy, esetleg túl öreg, távol van a munkahely a lakóhelyedtől, rossz a közlekedés, kevés a pénz, nehéz a munka (vagy piszkos…), úgy is a fiatalabbat veszik föl, biztos megvan már az ember, stb…
         Ha mégis önéletrajzot küldesz, ne bajlódj azzal, hogy a konkrét álláshoz igazítsd. Ugyanazt a szöveget küldd el mindenkinek, így nagyobb a valószínűsége, hogy a kukába kerüljön. Nyugodtan hátra dőlhetsz, senki nem fog behívni interjúra. Ha mégis, akkor valamit nagyon elrontottál (de még akkor sincs veszve minden).  
         Ne kérj segítséget senkitől! Meg vagy őrülve?! A végén még gyengének tartanak! Vagy ami még rosszabb: segítenek!!!
A lista korántsem teljes, de már a fenti tanácsok segítségével is hónapokon, vagy akár éveken át élvezheted a munkanélküliség szépségeit. Láss  hozzá azonnal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése