2012. január 14.

Kinek való a network marketing?


Minden álláskeresőnek jó esélye van rá, hogy előbb utóbb találkozik a network marketing (más néven multi level marketing vagy MLM) valamilyen formájával. Ha esetleg nem tudnád, ez egy értékesítési vállalkozási forma. Az értékesítendő termék lehet kozmetikai cikk, vitamin, szolgáltatás, tulajdonképpen bármi. A lényeg, hogy ezt a valamit el kell adnod, mert ebből lesz pénzed, valamint abból, hogy más embereket is beszervezel akikből hálózatot építesz, és az ő eladásaik után is jutalékot kapsz. 
A felsőbb szinteken lévő (tehát sikeres hálózatokat építő) vezetők vagyonokat keresnek, és ennek lehetőségét ígérik az új tagoknak is. Munkanélküliek számára különösen csábító lehet az azonnali munka, a kötetlen munkaidő, az otthoni munkavégzés lehetősége, az önmegvalósítás, na és persze a sok pénz. Ki ne akarná mindezt???! Fentiek utáni vágy azonban még nem jelenti egyben a tevékenységre való alkalmasságot is.

Sokan úgy tartják, hogy a network marketing a 21. század üzlete. Azt is mondják, hogy bárki sikeres lehet benne. A bölcsebbek azonban tudják, hogy a bárki nem egyenlő a mindenkivel.
A network marketing mindenekelőtt a jó kapcsolatteremtő -és kapcsolatmegőrző képességgel, értékesítési / vállalkozói vénával rendelkező, extrovertált, elszántan nyerni akaró, kapcsolati tőkével is bíró személyeknek ígér lehetőséget.  A boldogulást kereső nagy magyar átlagnak viszont nem. Legtöbbjük már az első szinten törvényszerűen megreked, vagy ki fog hullani, mert nem felel meg a  sikerkritériumoknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése